Код курса PārZ1003

Кредитные пункты 3

Общее количество часов81

Kоличество часов лекций8

æоличество лабораторных работ24

Количество часов самостоятельной работы студента49

Дата утвеждения курса13.04.2021

Разработчики курса

author

Dace Kļava

author

Līga Skudra

Учебная литературa

1. Nagle, Erika, Bioloģija vidusskolai : mācību grāmata / Erika Nagle. 1. izd. Lielvārde : Lielvārds, 2008. 392 lpp. : il. ; 25 cm. ISBN 9789984112725.
2. Mader, Sylvia S. Bioloģija : eksperimentāla mācību grāmata / Silvija S. Madera ; [no angļu valodas tulkojuši: I. Kabucis ... [u.c.]]. Rīga : Zvaigzne ABC, [2001] 3 sēj.: il., tab. ; 28 cm. ISBN 9984177947.
3. Dālmane, Aina, Histoloģija / A. Dālmane, O. Koroļeva. Rīga : Zvaigzne, 1990. 486, [1] lpp. : il. ; 22 cm. ISBN 5405002925
4. Starr, Cecie. Biology : concepts and applications / Cecie Starr, Christine A. Evers, Lisa Starr. 9th Ed. Stamford : Cengage Learning, ©2015. xxvi, 797, [56] lpp. : krās. il., diagr. ; 28 cm. ISBN 9781285427812 (student edition).
5. Raven, Peter H., Biology of plants / Raven, Ray F. Evert, University of Wisconsin, Madison, Susan E. Eichhorn, University of Wisconsin, Madison. Eighth edition. New York, NY : W.H. Freeman and Company Publishers, [2013], ©2013. xvii, 727, [114] lpp. : il. (pārsvarā krās.) ; 29 cm. ISBN 9781429219617 (international edition).
6. Brūvere, Līvija Pārtikas produktu prečzinība / Livija Brūvere. Pārstrādāts un papildināts izd. Rīga : Turība, 2006. 2 sēj. : il. ; 20 cm. Viesmīlības un tūrisma bibliotēka 17-18 . ISBN 9984766829 (1).

7. Food microstructure and its relationship with quality and stability / edited by Sakamon Devahastin. Duxford, United Kingdom : Woodhead Publishing, [2017] xii, 283 lpp. : ilustrācijas, tabulas ; 24 cm. Woodhead Publishing series in food science, technology and nutrition . ISBN 9780081007648.

Дополнительная литература

1. Li, Thomas S. C. Vegetables and fruits [elektroniskais resurss] : nutritional and therapeutic values / Thomas S.C. Li. Boca Raton, FL : CRC Press, c2008. ix, 286 p. Grāmata izdota arī iespiestā veidā. ISBN 9781420068733 (e-book : PDF).
2. Kunkulberga, Daiga, Maizes ražošana / Daiga Kunkulberga, Valdis Segliņš ; [recenzentes: Ruta Galoburda, Evita Straumīte ; redaktors Oskars Lapsiņš ; vāka autore un dizains: Baiba Lazdiņa]. Daugavpils : Daugavpils Universitātes Akadēmiskais apgāds "Saule", 2015. 288 lpp. : diagr., il., tab. ; 25 cm. ISBN 9789984147253.
3. Ozola, Lilita, Piena pārstrādes tehnoloģija : [mācību grāmata] / Lilita Ozola, Inga Ciproviča. Jelgava : LLU, Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, 2002. 247, [1] lpp. : il. ; 22 cm. ISBN 9984596370.
4. Milk processing and quality management / edited by Adnan Y. Tamime. Chichester, West Sussex, UK ;Malden, MA : Wiley-Blackwell, 2009. xviii, 324 lpp. : il., tab. ; 25 cm. Society of Dairy Technology series . ISBN 9781405145305 (hardback : alk. paper)

5. Feiner, Gerhard. Meat products handbook : practical science and technology / Gerhard Feiner. Cambridge : Woodhead Publishing ;Boca Raton etc. : CRC Press, c2006. XXII, 648 lpp. : il., tab. ; 24 cm. Woodhead Publishing in food science, technology and nutrition . ISBN 9781845690502(Woodhead Publishing).

Периодика и другие источники информации

1.Journal of Food Science and Toxicology / Food Biology, https://www.imedpub.com/scholarly/food-biology-journals-articles-ppts-list.php
2. Food Bioscience, https://www.sciencedirect.com/journal/food-bioscience
3. Functional Foods: Bioactivity, Bioavailability, and Biological Characteristics, https://www.mdpi.com/journal/biology/special_issues/Foods_Bioactivity