Kursa kods Medi6011
Kredītpunkti 30
Zinātnes nozareMedicīna (nav zn)
Kopējais stundu skaits kursā810
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits810
Kursa apstiprinājuma datums12.01.2024
Atbildīgā struktūrvienībaPārtikas institūts
Dr. sc. ing.
Maģistra darbs ir studējošā patstāvīgi veikts pētījums, kas apliecina gan teorētisko zināšanu, gan metodisko prasmju apguvi uzturzinātnē studiju programmas noteiktā apjomā. Maģistra darba izstrāde apliecina studējošā spēju patstāvīgi veikt pētījumu un formulēt secinājumus.
Zināšanas:
1) kritiski izvērtēt zinātniskās literatūras atziņas saistībā ar izstrādātā maģistra darba tematiku;
2) spēja izvēlēties un pielietot atbilstošas pētnieciskās metodes maģistra darba uzdevumu izpildei;
3) spēja analizēt un izvērtēt zinātniskā darba rezultātus, pamatot to būtiskumu.
Prasmes:
4) izmantojot iepriekšiegūtās zināšanas (teorētiskās un praktiskās) un prasmes, izstrādāt maģistra darbu;
5) skaidrot un interpretēt argumentētā veidā pētījuma rezultātus, iegūtus maģistra darba izstrāde.
Kompetences:
6) integrēt dažādu jomu zināšanas maģistra darba izstrādē;
7) izstrādāt pētniecisko darbu atbilstoši Eiropas augstākās izglītības telpas kvalifikācijas ietvarstruktūras 7. līmenim.
Patstāvīgais darbs:
1. Maģistra darba tēmas izvēle. Darba hipotēze, mērķis, uzdevumi. (16 h)
2. Maģistra darba ievada izstrāde. (16 h)
3. Zinātniskās literatūras studijas, analīze. (84 h)
4. Pētījuma metodikas izstrāde. (8 h)
5. Datu apstrādes metožu izvēle, to aprobācija. (16 h)
6. Pētnieciskais darbs. (324 h)
7. Pētniecisko rezultātu apkopošana. (40 h)
8. Pētniecisko rezultātu datu matemātiskā apstrāde. (40 h)
9. Iegūto rezultātu analīze. (80 h)
10. Iegūto rezultātu apkopojums. (40 h)
11. Secinājumu definēšana. (8 h)
12. Maģistra darba uzrakstīšana. (40 h)
13. Maģistra darba priekšaizstāvēšana. (8h)
14. Maģistra darba pabeigšana. (64 h)
15. Maģistra darba prezentācijas sagatavošana. (8 h)
16. Maģistra darba aizstāvēšana MEK sēdē. (8 h)
Izstrādāts un publiski aizstāvēts maģistra darbs.
Patstāvīga maģistra darba izstrāde konsultējoties ar darba vadītāju.
Maģistra darbs tiek vērtēts ar atzīmi.
1. Brown, J.E. (2016). Nutrition through the life cycle. Sixth edition. Cengage Learning.
2. Analysis in Nutrition Research: principles of statistical methodology and interpretation of the results (2018). Edited G. Pounis. Academic Press.
3. Gropper, S.S. (2017). Advanced nutrition and human metabolism. Seventh edition. Cengage Learning.
4. Noformēšanas vadlīnijas PTF studentu darbiem - http://www.ptf.llu.lv/sites/ptf/files/202102/Noformesanas_noteikumi_2020_PTF.pdf
5. Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai (2012). Jelgava: LLU. http://www.ptf.llu.lv/sites/ptf/files/2017-04/Metodiskie%20nor%C4%81d%C4%ABjumi%20ma%C4%A3istra%20darba%20izstr%C4%81dei_0.pdf
1. Statistics in food science and nutrition (2013). Edit. A.H. Pripp. Springer.
2. Cargill, M., O’Connor, P. (2009). Writing scientific research articles: strategy and steps. Wiley-Blackwell.
3. Hofmann A.H. (2010). Scientific writing and communication: papers, proposals, and presentations. Oxford University Press, 682 p.
4. Wallace M., Wray A. (2016). Critical reading and writing for postgraduates. SAGE Publications.
1. Science direct datu bāze
2. Web of Science datu bāze
3. SCOPUS datu bāze
4. FOODnetBASE
Kopīgā maģistra studiju programma Uzturzinātne