Kurs-Code Medi5002

Kreditpunkte 3

Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)81

Vorlesungen (Stundenzahl)12

Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge12

Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)57

Bestätigt am (Datum)12.01.2024

Zur einfŅhrenden LektŅre empfohlen

1. Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija “Latvija 2030”
2. Latvijas Nacionālais attīstības plāns 2014.-2020. gadam
3. Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2014.-2020. gadam
4. Pārtikas aprites uzraudzības likums
5. Ministru kabineta 2012. gada 13. marta noteikumi Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālas aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”
6. Ministru kabineta 2015. gada 20. oktobra noteikumi Nr. 595 “Prasības informācijas sniegšanai par nefasētu pārtiku”
7. Ministru kabineta 2015. gada 3. marta noteikumi Nr. 115 “Prasības fasētas pārtikas marķējumam”
8. Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 20. decembra Regula Nr. 1924/2006 par uzturvērtības un veselīguma norādēm
9. Eiropas Parlamenta un Padomes Regula 1169/2011 par pārtikas produktu informācijas sniegšanu patērētājiem

10. Zariņš, Z., Neimane, L., Bodnieks, E. (2018) Uztura mācība. 7. izd. Rīga, LU Akadēmiskais apgāds.

Weiterfuhrende Literatur

1. Eiropas rīcības plāns bērnu aptaukošanas mazināšanai 2014.-2020.
2. ES stratēģija “Eiropa 2020”
3. PVO stratēģija “Veselība 2020”
4. PVO Globālais rīcības plāns 2013.-2020. gadam neinfekcijas slimību profilaksei un kontrolei

5. PVO pamatnostādnes Eiropas reģionam “Veselība visiem 21. gadsimtā”

Zur LektŅre vorgeschlagene Zeitschriften

1. https://www.pennutrition.com/index.aspx
2. https://www.bda.uk.com/
3. https://www.efsa.europa.eu/
4. http://www.eatrightpro.org/
5. http://www.vm.gov.lv/lv/
6. www.saeima.lv/likumdošana/likumdošana_satversme.html
7. http://www.who.int/ipcs/food/jecfa/en/
8. http://www.vec.gov.lv/sabves.html