Код курса Medi5002

Кредитные пункты 3

Общее количество часов81

Kоличество часов лекций12

Kоличество часов семинаров и практических занятий12

Количество часов самостоятельной работы студента57

Дата утвеждения курса12.01.2024

Учебная литературa

1. Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija “Latvija 2030”
2. Latvijas Nacionālais attīstības plāns 2014.-2020. gadam
3. Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2014.-2020. gadam
4. Pārtikas aprites uzraudzības likums
5. Ministru kabineta 2012. gada 13. marta noteikumi Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālas aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”
6. Ministru kabineta 2015. gada 20. oktobra noteikumi Nr. 595 “Prasības informācijas sniegšanai par nefasētu pārtiku”
7. Ministru kabineta 2015. gada 3. marta noteikumi Nr. 115 “Prasības fasētas pārtikas marķējumam”
8. Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 20. decembra Regula Nr. 1924/2006 par uzturvērtības un veselīguma norādēm
9. Eiropas Parlamenta un Padomes Regula 1169/2011 par pārtikas produktu informācijas sniegšanu patērētājiem

10. Zariņš, Z., Neimane, L., Bodnieks, E. (2018) Uztura mācība. 7. izd. Rīga, LU Akadēmiskais apgāds.

Дополнительная литература

1. Eiropas rīcības plāns bērnu aptaukošanas mazināšanai 2014.-2020.
2. ES stratēģija “Eiropa 2020”
3. PVO stratēģija “Veselība 2020”
4. PVO Globālais rīcības plāns 2013.-2020. gadam neinfekcijas slimību profilaksei un kontrolei

5. PVO pamatnostādnes Eiropas reģionam “Veselība visiem 21. gadsimtā”

Периодика и другие источники информации

1. https://www.pennutrition.com/index.aspx
2. https://www.bda.uk.com/
3. https://www.efsa.europa.eu/
4. http://www.eatrightpro.org/
5. http://www.vm.gov.lv/lv/
6. www.saeima.lv/likumdošana/likumdošana_satversme.html
7. http://www.who.int/ipcs/food/jecfa/en/
8. http://www.vec.gov.lv/sabves.html