Kurs-Code Medi2004

Kreditpunkte 4

Kursa papildus materiāli Medi2004_Uztura_zin.pdf

Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)160

Vorlesungen (Stundenzahl)32

Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge32

Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)96

Bestätigt am (Datum)10.02.2015

Kurs ausgearbeitet von (Lehrkraft)

author

Ilze Beitāne

Vorkenntnisse

InfT1023,

Mate3012,

PārZ2005,

PārZ2051,

PārZ2057,

PārZ3017,

Zur einfŅhrenden LektŅre empfohlen

1. Gropper, S.S., Smith, J.L., Carr, T.P. Advanced nutrition and human metabolism. 7th edition. Boston, MA: Cengage Learning, 2017. -583 lpp.
2. Brown, J.E....[et al.]. Nutrition through the life cycle. 6th edition. Boston, MA: Cengage Learning, 2016. -590 lpp.
3. Bender, D.A. Introduction to nutrition and metabolism. 5th edition. Boca Raton, Florida: CRC Press, 2014. -404 lpp.

Weiterfuhrende Literatur

1. Food Neophobia: behavioral and biological influences. Edited by Steve Reilly. Duxford, United Kingdom: Woodhead Publishing is an imprint of Elsevier, 2018. -399 lpp.
2. Drummond, K.E., Brefere, L.M. Study guide to accompany nutrition for foodservice and culinary professionals. 9th edition. Hoboken, New Jersey: Wiley, 2017. -236 lpp.

Zur LektŅre vorgeschlagene Zeitschriften

1. Veselība: populārzinātnisks žurnāls ģimenei. Rīga: Aģentūra Agro apgāds, 2001- ISSN 1407-804X.
2. Veselības ministrijas mājas lapa: Veselīga uztura ieteikumi Veselības ministrijas izstrādātie veselīga uztura ieteikumi [tiešsaiste] [skatīts 06.01.2015.]. Pieejams: http://www.vm.gov.lv/lv/tava_veseliba/veselibas_ministrijas_izstradatie_veseliga_uztura_ieteikumi
3. Eiropas pārtikas informācijas padomes mājas lapa. http://www.eufic.org