Kursa nosaukums | Pārtikas kvalitātes vadība |
Kursa kods | PārZP039 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas procesi un iekārtas |
Kredītpunkti (ECTS) | 21 |
Kopējais stundu skaits kursā | 567 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 567 |
Kursa apstiprinājuma datums | 12/10/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Solvita Kampuse |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem. Iegūst praktisko pieredzi iepriekš iegūtajām teorētiskajām zināšanām. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
zināšanas; par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām konkrētā pārtikas uzņēmumā; prasmes; spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju; kompetenci; spēt analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas un kritisko kontroles punktu izvēles nepieciešamību uzņēmumā, loģistikas sistēmas darbību. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju.
2 Izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes kontrole, kontroles periodiskums, nosakāmie rādītāji. 3 Kvalitātes vadības sistēma. 4 HACCP ieviešanas etapi uzņēmumā, tās uzraudzība. 5 Izejvielu sadales organizācija pa uzņēmuma iecirkņiem un nodaļām. 6 Darba organizācijas raksturojums uzņēmumā. 7 Noliktavu saimniecības un krājumu veidošanas racionalitāte uzņēmumā. 8 Gatavās produkcijas realizācijas veidi - vairumtirgotāji, aģenti, menedžeri, specializētie vairumtirgotāji. 9 Transporta loģistikas nodrošinājums uzņēmumā. 10 Pakalpojuma un servisa līmeņa nodrošinājums uzņēmumā. 11 Produkcijas tirgus raksturojums. 12 Produktu ražošanas daudzumi. Konkurence. 13 Uzņēmuma ieņēmumi un izmaksas, peļņa un zaudējumi. 14 Praktikanta secinājumi un priekšlikumi. Prakses atskaites noformēšana. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Studentiem ir jābūt izietai instruktāžai par darba drošību, nokārtotai sanitārai grāmatiņai. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jānodod atskaite. Pārbaudes veids - ieskaite. | |
Obligātā literatūra | |
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām. 2. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem, 2008. 24 lpp. | |
Piezīmes | |
PTF studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" studentiem. |