Excel
Kursa nosaukums Pārtikas kvalitātes vadība
Kursa kods PārZP039
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 21
Kopējais stundu skaits kursā 567
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 567
Kursa apstiprinājuma datums 12/10/2011
Atbildīgā struktūrvienība Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., Solvita Kampuse

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem. Iegūst praktisko pieredzi iepriekš iegūtajām teorētiskajām zināšanām.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
zināšanas; par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām konkrētā pārtikas uzņēmumā;
prasmes; spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju; kompetenci; spēt analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas un kritisko kontroles punktu izvēles nepieciešamību uzņēmumā, loģistikas sistēmas darbību.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju.
2 Izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes kontrole, kontroles periodiskums, nosakāmie rādītāji.
3 Kvalitātes vadības sistēma.
4 HACCP ieviešanas etapi uzņēmumā, tās uzraudzība.
5 Izejvielu sadales organizācija pa uzņēmuma iecirkņiem un nodaļām.
6 Darba organizācijas raksturojums uzņēmumā.
7 Noliktavu saimniecības un krājumu veidošanas racionalitāte uzņēmumā.
8 Gatavās produkcijas realizācijas veidi - vairumtirgotāji, aģenti, menedžeri, specializētie vairumtirgotāji.
9 Transporta loģistikas nodrošinājums uzņēmumā.
10 Pakalpojuma un servisa līmeņa nodrošinājums uzņēmumā.
11 Produkcijas tirgus raksturojums.
12 Produktu ražošanas daudzumi. Konkurence.
13 Uzņēmuma ieņēmumi un izmaksas, peļņa un zaudējumi. 14 Praktikanta secinājumi un priekšlikumi. Prakses atskaites noformēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Studentiem ir jābūt izietai instruktāžai par darba drošību, nokārtotai sanitārai grāmatiņai. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jānodod atskaite. Pārbaudes veids - ieskaite.
Obligātā literatūra
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām. 2. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem, 2008. 24 lpp.
Piezīmes
PTF studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" studentiem.