Excel
Kursa nosaukums Pārtikas kvalitātes vadība II
Kursa kods PārZP032
Zinātnes nozare Pārtikas zinātne (nav zn)
Kredītpunkti (ECTS) 12
Kopējais stundu skaits kursā 324
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 324
Kursa apstiprinājuma datums 13/04/2021
Atbildīgā struktūrvienība Pārtikas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., Solvita Kampuse

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām. Iegūst praktisko pieredzi iepriekš iegūtajām teorētiskajām zināšanām.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
1.zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām konkrētā pārtikas uzņēmumā – prakses aizstāvēšana.
2.prasmes spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju – prakses atskaites sagatavošana.
3.kompetenci spēt analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas un kritisko kontroles punktu izvēles nepieciešamību uzņēmumā, loģistikas sistēmas darbību – prakses atskaites sagatavošana.
Kursa saturs(kalendārs)
1. Vispārīga informācija par uzņēmumu un tā produktiem.
2. Izejvielu, pusfabrikātu un gatavo produktu kvalitātes kontrole, kontroles periodiskums, nosakāmie rādītāji.
3. Izejvielu izplatīšanas organizēšana.
4. Kvalitātes vadības sistēma. HACCP ieviešanas posmi uzņēmumā, tā uzraudzība.
5. Darba organizācijas raksturojums uzņēmumā. Racionalitātes pārvaldība noliktavas un noliktavu ēkās uzņēmumā.
6. Saražotās produkcijas pārdošanas veidi - vairumtirgotāji, aģenti, vadītāji, specializētie vairumtirgotāji.
7. Transporta loģistika un apkalpošanas līmenis uzņēmumā. Produktu tirgus raksturojums. Konkurence.
8. Uzņēmumi un izmaksas, peļņa un zaudējumi. Praktikanta secinājumi un ieteikumi. Prakses atskaites noformēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Izieta instruktāža par darba drošību. Nokārtota sanitārā grāmatiņa. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jāaizstāv prakses atskaite, par ko tiek iegūta ieskaite.
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums
Studējošam atbilstoši prakses programmai ir jāspēj organizēt savu darbu prakses laikā, iegūstot nepieciešamo informāciju un pieredzi izvēlētajā pārtikas ražošanas uzņēmumā.
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji
Prakses laikā ir jāapgūst prakses programmā ietvertie jautājumi, apzinīgi jāizpilda prakses laikā uzdotie pienākumi, par ko students iegūst atsauksmi no prakses vietas. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jāaizstāv prakses atskaite, par ko tiek iegūta ieskaite.
Obligātā literatūra
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu, iekārtām un oficiālie finansu pārskati.
Piezīmes
Obligāta prakse otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem.