Excel
Kursa nosaukums Pārtikas kvalitātes vadība II
Kursa kods PārZP019
Zinātnes nozare Pārtikas zinātne (nav zn)
Kredītpunkti (ECTS) 15
Kopējais stundu skaits kursā 405
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 405
Kursa apstiprinājuma datums 19/02/2014
Atbildīgā struktūrvienība Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., Solvita Kampuse

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principus. Iepazīstas ar kvalitātes kontroles sistēmu uzņēmumā, ar gatavās produkcijas realizācijas principiem, uzņēmuma loģistikas sistēmu.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
• zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām konkrētā pārtikas uzņēmumā;
• prasmes spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju; • kompetence spēt analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas un kritisko kontroles punktu izvēles nepeciešamību uzņēmumā, loģistikas sistēmas darbību.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Vispārējas ziņas par uzņēmumu un tā ražoto produkciju.
2 Izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes kontrole, kontroles periodiskums, nosakāmie rādītāji.
3 Izejvielu sadales organizācija pa uzņēmuma iecirkņiem un nodaļām.
4 Kvalitātes vadības sistēma. HACCP ieviešanas etapi uzņēmumā, tās uzraudzība.
5 Darba organizācijas raksturojums uzņēmumā.
6 Noliktavu saimniecības un krājumu veidošanas racionalitāte uzņēmumā.
7 Gatavās produkcijas realizācijas veidi - vairumtirgotāji, aģenti, menedžeri, specializētie vairumtirgotāji.
8 Transporta loģistikas, pakalpojumu un servisa līmeņa nodrošinājums uzņēmumā.
9 Produkcijas tirgus raksturojums. Produktu ražošanas daudzumi. Konkurence. 10 Uzņēmuma ieņēmumi un izmaksas, peļņa un zaudējumi. Praktikanta secinājumi un priekšlikumi. Prakses atskaites noformēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Ieskaite. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jānodod atskaite
Obligātā literatūra
1. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem. Jelgava: LLU, 2008. 24 lpp.
Piezīmes
Studiju kurss iekļauts PTF otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" pilna laika studijās.