Kursa nosaukums | Pārtikas kvalitātes vadība I |
Kursa kods | PārZP018 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 6 |
Kopējais stundu skaits kursā | 162 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 162 |
Kursa apstiprinājuma datums | 13/04/2021 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., asoc. prof. Evita Straumīte Dr. sc. ing., Solvita Kampuse |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas par kvalitātes vadības sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos, profilējošo mācībspēku vadībā izstrādā ražošanas tehnoloģijas konkrētiem pārtikas produktiem, kā arī ražoto produktu izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principus. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Studenti iegūst zināšanas par kvalitātes vadības sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos, profilējošo mācībspēku vadībā izstrādā ražošanas tehnoloģijas konkrētiem pārtikas produktiem, kā arī ražoto produktu izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principus – prakse uzņēmumā.
Studenti iegūst zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos. Iegūst prasmes spēt patstāvīgi aprakstīt konkrētu produktu tehnoloģiskos procesus, to kvalitātes kontroles un vadības sistēmu – prakse uzņēmumā. Studenti spēj analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas nepieciešamību izvēlēto produktu tehnoloģiskajās shēmās, loģistikas sistēmas darbību – prakses atskaites aizstāvēšana. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1.Ekskursija uz pārtikas ražošanas uzņēmumiem ar mērķi iepazīties ar kvalitātes kontroles un loģistikas sistēmām.
2.Konkrētu produktu ražošanas tehnoloģiju izstrāde. 3.Galveno mikrobioloģisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem. 4.Galveno tehnoķīmisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem. 5.Risku analīze izvēlēto produktu ražošanai. 6.Izvēlēto produktu tirgus nišu, konkurences izpēte. 7.Likumdošanas aktu izpēte saistībā ar kvalitātes kontroli un vadību. 8.Loģistikas sistēmas izveide izvēlēto produktu realizācijai. 9.Praktikanta secinājumi un priekšlikumi. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jānodod atskaite. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Students saskaņā ar prakses nolikumu sagatavo prakses atskaiti. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Students saņem ieskati:
•ja vismaz 70% no prakses uzdevumiem ir izpildīti un atspoguļoti prakses atskaitē; •prakses atskaite ir iesniegta un publiski aizstāvēta. |
|
Obligātā literatūra | |
1. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem. Jelgava: LLU, 2008. 24 lpp. | |
Piezīmes | |
Obligātā prakse otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem. |