Kursa nosaukums | Bakalaura darbs II |
Kursa kods | PārZ4052 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas procesi un iekārtas |
Kredītpunkti (ECTS) | 15 |
Kopējais stundu skaits kursā | 405 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 405 |
Kursa apstiprinājuma datums | 10/02/2015 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., prof. Ilze Beitāne |
|
Priekšzināšanas | |
Citi1013, Tūrisma vadība Citi2002, Viesnīcu dienesti Citi2030, Komunikācija viesmīlībā Citi2033, Etiķete viesmīlībā Citi2034, Viesnīcu dienesti Citi4003, Viesnīcu prakse Citi4016, Darba un civilā aizsardzība Citi4027, Viesmīlības uzņēmumu stratēģiskā vadība CitiP007, Ievads viesmīlībā CitiP027, Viesmīlības uzņēmumu vadība II Ekon1001, Ekonomikas teorija Ekon2017, Grāmatvedība II Ekon3120, Tirgzinība Ekon3123, Grāmatvedība I Ekon4078, Biznesa plānošana un statistika I Ekon4080, Biznesa plānošana un statistika II Filz1027, Biznesa ētika un filosofija InfT1023, Informātika Ķīmi3017, Telpu kopšanas tehnoloģija LauZ1002, Praktiskā lauku saimniecība Mate3012, Matemātika Medi2004, Uztura zinības PārZ2005, Mikrobioloģija un higiēna I PārZ2006, Mikrobioloģija un higiēna II PārZ2011, Tehnoloģiskās iekārtas I PārZ2051, Pārtikas ķīmija I PārZ2052, Viesmīlības uzņēmumi PārZ2056, Apkalpošanas organizācija un vadība PārZ2057, Uztura gatavošanas tehnoloģija I PārZ2058, Uztura gatavošanas tehnoloģija II PārZ3017, Pārtikas ķīmija II PārZ3024, Tehnoloģiskās iekārtas II PārZ3027, Restorānu prakse PārZ3046, Pētniecības darba pamati PārZ3049, Produkti, to pārstrāde PārZ3075, Ražošanas organizācija un vadība PārZ3076, Ražošanas organizācija un vadība PārZ4048, Bakalaura darbs I PārZ4054, Loģistika viesmīlībā PārZ4059, Kvalitātes vadība PārZP041, Ievadprakse viesmīlības uzņēmumos Psih4001, Vadības psiholoģija Soci2036, Socioloģija SpoZ1001, Sports I SpoZ1002, Sports II SpoZ2001, Sports III VadZ2004, Vadīšanas pamati VadZ2046, Personāla vadība VadZ3058, Uzņēmējdarbības pamati VadZ4082, Viesnīcu un ēdināšanas vadība VadZ4083, Viesnīcu un ēdināšanas vadība ValoP252, Profesionālā krievu valoda ValoP277, Profesionālā angļu valoda I ValoP278, Profesionālā angļu valoda II VidZ3006, Ekoloģija un vides aizsardzība |
|
Kursa anotācija | |
Bakalaura darba tēmas, mērķa un uzdevumu formulēšana un izvirzīšana saistībā ar viesmīlības nozares aktuālo problēmu risinājumiem. Pētījuma metodoloģijas izstrāde. Pētījuma rezultātu atspoguļojums, to analīze un interpretācija. Darba būtiskāko secinājumu izstrāde. Noslēguma darba prezentācija un aizstāvēšana. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Zināšanas – izpratne par viesmīlības vidi, tirgus attīstības tendencēm, patērētāju uzvedību, ekonomiskās attīstības likumsakarībām un principiem. Zināšanas par viesmīlības nozares produktiem; uzņēmuma finanšu plānošanu un pārraudzību; par tehnoloģiskajiem procesiem un to ietekmējošiem faktoriem.
Prasmes – prot apkopot, analizēt un interpretēt pētījuma rezultātus, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus. Prot plānot savu laiku un darbu, lai iekļautos termiņos. Kompetences – spēj noteikt tirgus attīstības tendences un to ietekmējošos faktorus; spēj atklāt un analizēt aktuālas viesmīlības uzņēmuma darbības problēmas, rast tām risinājumu; spēj plānot, analizēt un izvērtēt viesmīlības uzņēmuma tehnoloģisko procesu norisi un ekonomisko darbību; spēj izstrādāt uzņēmuma darbības stratēģiskos un taktiskos plānus. (Izstrādāts bakalaura darbs) |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1.Darba aktualitātes, mērķa, uzdevumu un pētījuma metodoloģijas papildināšana.
2.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 3.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 4.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 5.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 6.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 7.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 8.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 9.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 10.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija. 11.Secinājumu un priekšlikumu izstrāde. 12.Darba noformēšana. 13.Bakalaura darba prezentācijas sagatavošana priekšaizstāvēšanai. 14.Bakalaura darba priekšaizstāvēšana. 15.Bakalaura darba papildināšana un noformēšana. 16.Bakalaura darba prezentācijas izstrāde aizstāvēšanai. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Bakalaura darbs ir jāiesniedz Valsts pārbaudījuma komisijas (VPK) sekretārei reģistrācijai, pēc tam jānodod recenzentam. Bakalaura darbs ir jāaizstāv VPK sēdē, uzstājoties ar 5-7 min. garu prezentāciju un atbildot uz VPK locekļu un recenzenta jautājumiem. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Students patstāvīgi veic pētījumu, iegūtos datus tālāk apkopojot, analizējot un interpretējot sagatavo bakalaura darba pētniecisko daļu. Konsultējas ar darba vadītāju un, ja nepieciešams, ar konsultantu/iem. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
1.Pirms bakalaura darba reģistrācijas tas ir jāiesniedz vadītājam, kurš ar savu parakstu apliecina, ka darbs ir virzāms uz aizstāvēšanu.
2.No recenzenta ir jāsaņem pozitīva atsauksme, kur ir norādīts, ka studentam ir piešķirams bakalaura grāds. 3.VPK sēdē ir jāsaņem sekmīgs vērtējums (ne zemāk par 4 ballēm) par bakalaura darbu. |
|
Obligātā literatūra | |
Metodiskie norādījumi bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai [tiešsaiste] [skatīts 07.11.2018.]. Sastādīti I.Milleres un I.Beitānes vadībā. Jelgava: LLU, 2018. 25 lpp. Pieejams: http://www.ptf.llu.lv/lv/studiju-dokumenti-un-veidlapas | |
Papildliteratūra | |
1. Metodiskie norādījumi bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai [tiešsaiste] [skatīts 10.02.2015.]. Sastādīti I. Milleres vadībā. Jelgava: LLU, 2012. 28 lpp. Pieejams: Pieejams: http://www.ptf.llu.lv/getfile.php?id=465. 2. Kristapsone S. Zinātniskā pētniecība studiju procesā: mācību grāmata augstskolu sociālo zinātņu studiju programmu studentiem. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2008. 349 lpp. 3. Ievads pētniecībā: stratēģijas, dizaini, metodes. Sastādītāja K. Mārtinsone. Rīga: RaKa, 2011. 284 lpp. | |
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Kapitāls: biznesa un ekonomikas žurnāls. ISSN 1407 - 2505. 2. Kvalitāte: žurnāls par kvalitāti un kvalitātes vadīšanu. ISSN 1407-7671. | |
Piezīmes | |
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība, 4.kurss |