Excel
Kursa nosaukums Bakalaura darbs I
Kursa kods PārZ4048
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 3
Kopējais stundu skaits kursā 81
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 81
Kursa apstiprinājuma datums 22/02/2012
Atbildīgā struktūrvienība Pārtikas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., prof. Ilze Beitāne

Priekšzināšanas
Citi2002, Viesnīcu dienesti
Citi4027, Viesmīlības uzņēmumu stratēģiskā vadība
Ekon3120, Tirgzinība
Ekon4078, Biznesa plānošana un statistika I
PārZ4054, Loģistika viesmīlībā
VadZ2046, Personāla vadība
VadZ3058, Uzņēmējdarbības pamati
VadZ4082, Viesnīcu un ēdināšanas vadība
Kursa anotācija
Bakalaura darba izstrādes mērķis ir studiju procesā iegūto teorētisko zināšanu pielietošana, risinot viesmīlības nozares aktuālas problēmas. Bakalaura darba izstrāde parāda studējošā spēju orientēties, atlasīt, apstrādāt un analizēt nepieciešamo informāciju atbilstoši definētajam mērķim un uzdevumiem, izvēlēties piemērotas pētījuma metodes, izvērtēt pētījuma rezultātus, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Zināšanas – izpratne par viesmīlības vidi, tirgus attīstības tendencēm, patērētāju uzvedību, ekonomiskās attīstības likumsakarībām un principiem. Zināšanas par viesmīlības nozares produktiem; uzņēmuma finanšu plānošanu un pārraudzību; par tehnoloģiskajiem procesiem un to ietekmējošiem faktoriem. (Bakalaura darba koncepcija)
Prasmes – orientēties viesmīlības nozares aktuālos jautājumos; apkopot un analizēt literatūru un saistošos normatīvos aktus par izvēlēto tēmu atbilstoši darba mērķim un uzdevumiem; izvēlēties atbilstošu metodiku bakalaura darba izstrādei (Bakalaura darba literatūras izstrāde) Kompetences – patstāvīgi veikt bakalaura darbā izvēlētās tēmas literatūras analīzi, sniegt aktualitātes pamatojumu un plānot bakalaura darba pētījuma daļu. (Bakalaura darba literatūras aizstāvēšana ar prezentāciju)
Kursa saturs(kalendārs)
1.Darba vadītājam ir jāiesniedz izstrādāta un atbilstoši noformēta saskaņā ar metodiskajiem norādījumiem bakalaura darba literatūras daļa.
2.Uztura katedras sēdē aizstāvēta bakalaura darba literatūras daļa. 3.Nedrīkst būt parādi kādā no studiju kursiem.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Lai saņemtu ieskaiti: 1) līdz decembra beigām bakalaura darba vadītājam jāiesniedz izstrādātu, noformētu (atbilstoši Metodiskiem norādījumiem bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai) literatūras apskatu; 2) janvārī jāprezentē literatūras apskats (bakalaura darba aktualitāte, mērķis, uzdevumi, metodes, darba teorētiskā daļa, secinājumi); 3) jābūt nokārtotiem visiem studiju programmas studiju kursiem, izņemot Viesmīlības uzņēmuma vadība II.
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums
Studenti patstāvīgi veic literatūras izstrādi, konsultējoties ar darba vadītāju.
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji
1.Darba vadītājs pozitīvi novērtē bakalaura darba literatūras daļu. 2.Uztura katedras sēdē literatūras aizstāvēšana tiek novērtēta pozitīvi.
Obligātā literatūra
Metodiskie norādījumi bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai [tiešsaiste] [skatīts 07.11.2018.]. Sastādīti I.Milleres un I.Beitānes vadībā. Jelgava: LLU, 2018. 25 lpp. Pieejams: http://www.ptf.llu.lv/lv/studiju-dokumenti-un-veidlapas
Papildliteratūra
1. Ievads pētniecībā: stratēģijas, dizaini, metodes. Sastādītāja K. Mārtinsone. Rīga: RaKa, 2011. 284 lpp. 2. Kristapsone S. Zinātniskā pētniecība studiju procesā: mācību grāmata augstskolu sociālo zinātņu studiju programmu studentiem. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2008. 349 lpp.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Kvalitāte: žurnāls par kvalitāti un kvalitātes vadīšanu. ISSN 1407-7671. 2. Kapitāls: biznesa un ekonomikas žurnāls. ISSN 1407 - 2505.
Piezīmes
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība, 4.kurss