Kursa nosaukums | Tehnoloģijas un iekārtas |
Kursa kods | LauZ4217 |
Zinātnes nozare | Vides inženierija un enerģētika |
Zinātnes apakšnozare | Lauksaimniecības inženierzinātne |
Kredītpunkti (ECTS) | 2.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 60.75 |
Kursa apstiprinājuma datums | 12/10/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., doc. Elīna Sturmoviča |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Izvēlas nepieciešamās tehnoloģiskās iekārtas kāda pārtikas produkta ražošanai atbilstoši izvēlētai tehnoloģijai. Izveido tehnoloģisko shēmu ar uzrādītām iekārtām, aprēķina nepieciešamo resursu daudzumu tehnoloģiskajā procesā, izstrādā iekārtu noslogojuma grafiku, ražotnes plānu. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc kursa studijām studentam būs:
•zināšanas; pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas un tehnoloģiskās iekārtas; •prasmes; inovatīvu tehnoloģiju izstrāde un ieviešana, pārtikas iekārtu aprēķinu veikšana, •kompetence; vadīšana pārtikas uzņēmumos, pamatot pārtikas iekārtu darba režīmu izvēli, izskaidrot darba drošības un ekspluatācijas prasības. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Ievadlekcija kursa projekta izstrādē – iekārtu izvēles pamatprincipi
2 Ražotnes plāna veidošanas pamatprincipi. 3 Darbs bibliotēkā, tehnoloģisko shēmu analīze. 4 Tehnoloģisko shēmu veidošana konkrēta produkta ražošanai. 5 Shēmā ietilpstošo iekārtu izvēle. 6 Iekārtu skaita aprēķins, to darba laika aprēķins. 7 Aprēķinu pārbaude. 8 Darbs bibliotēkā. 9 Pārtikas produktu ražošanas tehnoloģija, iekārtas. 10 Iekārtu noslogojuma grafika veidošana. 11 Iekārtu darbināšanas resursu aprēķins, grafiku veidošana. 12 Ražotnes plāna veidošana ar uzrādītu iekārtu izvietojumu. 13 Konsultācijas darba nobeigšanai. 14 Kursa darba noformēšana. 15 Kursa darba pārbaude. 16 Kursa darba aizstāvēšana. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt izstrādātiem un aizstāvētiem laboratorijas darbiem, sekmīgi uzrakstītiem visiem kontroldarbiem. Kurss noslēdzas ar eksāmenu. | |
Obligātā literatūra | |
1. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. Aut. kol. L. Dukaļska, R. Galoburda, E.Sturmoviča u. c. LLU, PTF, 2000. 512. lpp.
2. Ozola L., Ciproviča I. Piena pārstrādes tehnoloģija. Jelgava: LLU, 2002. 247 lpp. 3. Бутковский В.А. Современная техника и технология производства муки. Санкт-Петербург: Техническая книга. 2006. 4. Илюхин В.В., Тамбовцев И.М. Монтаж, наладка, диагностика, ремонт и сервис оборудования предприятий мясной промышленности. Москва: ГИОРД, 2005. |
|
Papildliteratūra | |
1. Čekstere J. Mūsu maize: maizes cepšanas tradīcijas Latvijā. Rīga. Mc Ābols, 2004. 127 lpp. 2. Lasmane I. Piens un tā pārstrāde. Ozolnieki. LLKIAC, 2000. 93 lpp. | |
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Journal of Dairy Science ISSN 1525 – 3198, 1995 – 2003 | |
Piezīmes | |
Obligāts Tehniskās fakultātes akadēmiskai studiju programmai "Pārtikas rūpniecības iekārtas" |