Kursa nosaukums | Tehnoloģisko iekārtu elementi |
Kursa kods | LauZ4116 |
Zinātnes nozare | Vides inženierija un enerģētika |
Zinātnes apakšnozare | Lauksaimniecības inženierzinātne |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 81 |
Kursa apstiprinājuma datums | 28/11/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Inženiertehnikas un enerģētikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., prof. (Emeritus) Juris Priekulis |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studiju kursa mērķis ir iepazīstināt studentus ar pārtikas ražošanas iekārtu un mašīnu konstruēšanu, ietverot birstošo produktu šķirotājus un piemaisījumu atdalītājus, šķidro un rupji disperso produktu šķirotājus, produktu smalcinātājus, graudu atsēnalotājus un slīpētājus, produktu daudzuma mērītājus un plūsmas dozatorus, produktu maisītājus, taras sagatavošanas un gatavās produkcijas iesaiņošanas iekārtas. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
• Zināšanas - par pārtikas produktu sagatavošanas tehnoloģisko iekārtu konstruktīviem risinājumiem un to darbības teorētiskiem pamatiem.
• Prasmes - izstrādāt inženiertehnisko aprēķinu un ekonomisko novērtējumu jaunas vai pilnveidotas konstrukcijas pārtikas ražošanas tehnoloģiskai iekārtai. • Kompetence - iegūt zināšanas un prasmes, kuras nepieciešamas pārtikas ražošanas iekārtu konstrukcijas pilnveidē un modernizēšanā. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Tēmas izvēle un precizēšana. Iepazīšanās ar projektu izstrādes metodiku
2 Tēmas izvēle un precizēšana. Iepazīšanās ar projektu izstrādes metodiku 3 Izejas materiālu savākšana kursa projekta piesaistes vietā. Ražotnes plānojuma skices sagatavošana 4 Izejas materiālu savākšana kursa projekta piesaistes vietā. Ražotnes plānojuma skices sagatavošana 5 Iespējamo konstruktīvo risinājumu analīze 6 Iespējamo konstruktīvo risinājumu analīze 7 Jaunā konstruktīvā risinājuma aprēķins 8 Jaunā konstruktīvā risinājuma aprēķins 9 Darba ekonomiskā pamatojuma izstrāde 10 Darba ekonomiskā pamatojuma izstrāde 11 Projektaapraksta daļas sagatavošana 12 Projektaapraksta daļas sagatavošana 13 Kursa projekta noformēšanas pabeigšana 14 Kursa projekta noformēšanas pabeigšana 15 Kursa projekta aizstāvēšana 16 Kursa projekta aizstāvēšana |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Atbilstoši prasībām izstrādāts un noformēts kursa projekts. | |
Obligātā literatūra | |
1. Priekulis J. Tehnoloģisko iekārtu elementi. Lekciju kurss. Jelgava. 2008. 52 lpp.
2. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. L. Dukaļskas red. Jelgava: LLU, 2000. 524. lpp. 3. Dukaļska L. Pārtikas produktu iepakošanas tehnoloģija. Jelgava: LLU, 2003. 670 lpp. 4. Dukaļska L., Galoburda R. Pārtikas tehnoloģijas procesi un aparāti. Jelgava: LLU, 1999. 288 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1. Кавецкий Г.Д., Королев В.В. Процессы и аппараты пищевых производств. Москва: Агропромиздат, 1991. 432 с.
2. Харламов С.В. Практикум по расчету и конструированию машин и аппаратов пищевых производств. Ленинград: Агропромиздат, 1991. 256 с. 3. Бредихин С.А., Космодемянский Ю.В. Технология и техника переработки молока. Москва: Колос, 2001. 400 с. |
|
Piezīmes | |
Obl.: kursa projekts TF Lauksaimniecības inženierzinātnes akadēmiskās bakalaura studiju apakšprogrammai “Pārtikas iekārtas”. |