Kursa nosaukums | Ievads viesmīlībā |
Kursa kods | CitiP007 |
Zinātnes nozare | Citi |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Semināru un praktisko darbu stundu skaits | 16 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 65 |
Kursa apstiprinājuma datums | 10/02/2015 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. paed., doc. Sandra Īriste Mg. agr., pētn. Indra Eihvalde |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Mācību prakses laikā studenti iegūst zināšanas par viesmīlības studiju kārtību LBTU, iepazīstas ar studiju gada iedalījumu, studentu tiesībām un pienākumiem, ar LBTU Fundamentālās bibliotēkas darba kārtību. Studenti apmeklē dažādus ēdināšanas un viesu izmitināšanas uzņēmumus, iepazīstas ar to darbības specifiku, ražošanas un viesu apkalpošanas darba organizācijas pamatprincipiem. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
zināšanas par studiju kārtību universitātē un par viesmīlības nozares darbības aktualitātēm (tests);
prasmes – prot darboties komandā (grupu darbs); kompetence - spēj sistematizēt, apstrādāt un analizēt dažādu viesmīlības uzņēmumu piedāvājumu, to aktuālās praktiskās problēmas, (patstāvīgais darbs). |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Studiju procesa raksturojums LBTU. LBTU sociālajos medijos. Ārpusstudiju aktivitātes
2 E-studijas, to pārvaldība un lietošana 3 Bibliotēkas fondi, informācija par bibliotēkas datu bāzēm 4 Mācību ekskursija uz viesmīlības uzņēmumiem 5 Studentu mobilitāte, studijas ārvalstu augstskolās ERASMUS+ programmas ietvaros 6 Informācija par LPTF fakultāti, studiju programmām 7 Mācību ekskursija uz viesmīlības uzņēmumiem 8 Studiju nolikums, citi normatīvie dokumenti 9 Patstāvīgā darba prezentācija 10 LBTU mācību pētījumu saimniecības SIA “LBTU MPS “Vecauce”” apmeklējums Nepilna laika neklātiene Tiek īstenotas visas tēmas, kas norādītas pilna laika klātienei, bet kontaktstundu skaits ir 1/2 no norādīto stundu skaita |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Dalība nodarbībās (vismaz 80%), sekmīgi uzrakstīts tests, patstāvīgā darba izstrāde un prezentēšana par 2 mācību ekskursijās apmeklētajiem viesmīlības uzņēmumiem (1 – viesu izmitināšanas uzņēmumu, 1 – ēdināšanas uzņēmumu). | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Prakses aizstāvēšanai tiek sagatavota 5 minūšu ilga prezentācija, kurā students īsumā raksturo veiktos uzdevumus, praksē iepazītos uzņēmumus, izklāsta galvenos secinājumus un priekšlikumus, atbild uz prakses vadītājas un kursabiedru jautājumiem. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Sekmīgi nokārtots tests un izstrādāts patstāvīgais darbs veido 60% vērtējuma, piedalīšanās visās mācību ekskursijās un nodarbībās veido 40% no vērtējuma. | |
Obligātā literatūra | |
1. Food Safety, Sanitation, and Personal Hygiene (2015). The BC Cook Articulation Committee. file:///C:/Users/Lietotajs/Downloads/Food-Safety-Sanitation-and-Personal-Hygiene-1660153979.pdf
2. Īriste S., Platace M., Riekstiņa-Dolģe R. (2020). Viesu izmitināšanas pakalpojumu organizēšana. Rīga: VISC. 3. Roday S. Food Hygiene and Sanitation (2017). India: Mc Graw Hill, 315 p. |
|
Papildliteratūra | |
1.LBTU Satversme https://www.lbtu.lv/sites/default/files/2023-06/Satversme_LBTU_konsolid_2023.pdf Atbildīgā par izdevumu T. Dmitrijeva. Jelgava: LBTU, 2023.
2. LBTU Starptautiskā mobilitāte: https://www.lbtu.lv/lv/starptautiska-mobilitate |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Baltic Journal of Management. Emerald Insight. ISSN: 1746-5265 | |
Piezīmes | |
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība, 1. semestris (PL) – LKI līmenis – 6. |